calculadora 2

Newsletter núm. 126 Octubre 2018

Comunicación, Newsletter
31 de octubre de 2018

Amb les primeres jaquetes d’abric acabades de sortir de l’armari, us enviem el butlletí 126, d’octubre de 2018, en el qual les sentències del suprem són protagonistes, ja que ens han portat novetats amb l’exempció en l’IRPF de les prestacions per maternitat, enrenou sobre el pagament de l’impost sobre AJD en la signatura d’una hipoteca i reflexions sobre el nou criteri sobre la successió de contractes temporals en contractes que s’allarguen en el temps. Parlem també dels canvis que es preparen al Pla General Comptable (PGC) per adaptar-se a la normativa comunitària i dels futurs impostos sobre transaccions financeres i sobre certs serveis digitals. Finalment, ens fem ressò de la quinzena trobada BNFIX a Avilés i de la conferència de joves professionals de DFK International a Barcelona.
Un cop més, esperem que el butlletí sigui interessant i agraïm els seus suggeriments i consultes.

hipoteca

¿Quién ha de pagar el impuesto de Actos Jurídicos Documentados (AJD) en la firma de una hipoteca?

Comunicación
31 de octubre de 2018

Una reciente sentencia del Tribunal Supremo (TS) sobre el pago del impuesto sobre Actos Jurídicos Documentados (AJD) en la firma de las hipotecas, y su posterior e inesperada suspensión han hecho correr ríos de tinta en los medios de comunicación; como deben saber, dicha sentencia cambia el criterio mantenido hasta ahora de que el pago del AJD en la firma de una hipoteca iba a cargo del comprador. Esta última sentencia, sin embargo, atribuye a la entidad bancaria el pago del impuesto. Dado el revuelo causado por la decisión, que supondría un giro radical y tendría importantes efectos económicos en la banca, la misma sala del TS que dictó sentencia la dejó en suspenso apenas 24 horas después y tomará una decisión en firme en el transcurso de una reunión que tendrá lugar el próximo lunes 5 de octubre

contratas

Cambio de criterio sobre la temporalidad de los contratos en contratas que se dilatan en el tiempo

Comunicación
31 de octubre de 2018

Sentencias recientes del Tribunal Supremo (TS) han puesto en cuestión la práctica, admitida hasta el momento, de mantener la modalidad de contratación temporal por obra o servicio de un trabajador en una contrata cada vez que se renovaba la misma.

Ahora bien, en estos últimos casos el alto tribunal ha entendido que cuando la contrata se extendía de modo remoto e inusual en el tiempo (hasta 15 años en alguna ocasión) era necesario plantearse si dicha ampliación debería incluir mejoras en la protección laboral del trabajador. Para el TS, en determinados casos la continuidad de la relación laboral “desnaturaliza” la contratación temporal y “pervierte su objeto y finalidad”.

newsletter-img

NEWSLETTER NUM. 125 SETEMBRE 2018

Newsletter
28 de septiembre de 2018

Amb els boscos i jardins encatifats amb els colors de la tardor, ens plau enviar-los el butlletí 125, de setembre de 2018, que recull, en primer lloc, noves obligacions en matèria de notificacions de l’administració per via telemàtica. Informem així mateix del calendari de festius a Catalunya per al 2019 i presentem l’últim informe de conjuntura de Foment del Treball, així com una tribuna sobre auditoria publicada en una revista especialitzada. Finalment, els convidem a assistir als debats fiscals que el nostre president, i president de la Comissió d’Economia i Fiscalitat de Foment, Valentí Pich, ha organitzat per al proper mes d’octubre.
Un cop més, esperem que el butlletí sigui interessant i agraïm els seus suggeriments i consultes.

Imatge BNFIX estiu 2017

Newsletter núm. 124 juliol-agost 2018

Comunicación, Newsletter
25 de julio de 2018

A punt de fer la maleta i amb la confiança que el banyador de l’any passat encara ens vagi bé, us fem a mans el butlletí més estiuenc, de juliol-agost; en ell us proposem conèixer les principals novetats dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) en matèria laboral i de Seguretat Social; així mateix repassem alguns dels dubtes habituals relacionats amb les vacances i la seva retribució i compatibilitats, D’altra banda, us informem de la nostra recent participació a la Conferència Internacional Anual de la nostra xarxa DFK International. Finalment, us presentem la guía de les principals taxes per països i la recent publicació del Consell General d’Economistes Panorama de la Fiscalidad Local 2018
Confiem que el butlletí us resulti útil, agraïm els vostres suggeriments i consultes i aprofitem l’ocasió per desitjar-vos unes molt bones vacances!!

platja

Período vacacional. Aspectos a tener en cuenta en materia laboral

Comunicación
18 de julio de 2018

Ante la proximidad del periodo vacacional, y con el objetivo de mantenerles informados en los aspectos laborales más relevantes de la actualidad, hemos creído convenientes recordarles unos aspectos a tener en consideración sobre el periodo de disfrute de las vacaciones.

peu nen

PGE 2018. Incidencias en materia laboral y Seguridad Social

Comunicación
18 de julio de 2018

El pasado 4 de julio se publicó en el BOE la Ley 6/2018, de 3 de julio, de Presupuestos Generales del Estado para el año 2018, pudiéndose destacar en materia laboral y de Seguridad Social. Les remitimos este breve resumen, para que puedan conocer de manera rápida las principales novedades que esta Ley dispone

newsletter-img

Newsletter Juny 2018

Newsletter
2 de julio de 2018

Amb la màniga curta ja instal·lada als armaris, us fem a mans el butlletí de juny 2018, que comencem convidant-vos a llegir el segon número del nostre magazine, us demanem que tingueu en compte les novetats de l’Impost de Societats per a l’exercici del 2017; us recordem així mateix les noves obligacions derivades de la creixent digitalització de les nostres relacions amb Hisenda i la Seguretat Social i us informem d’unes sentències que fixen criteri sobre valors cadastrals, així com dels preacords a què han arribat patronals i sindicats en matèria de pujada salarial i de Salari Mínim Interprofessional per als propers anys. D’altra banda, expliquem els canvis en les directives sobre prevenció de blanqueig de capitals i finançament del terrorisme. En la part final del butlletí hi trobareu un article sobre la urgència d’aprovar la directiva comunitària sobre insolvències, i posem en relleu l’Informe Integrat, un factor estratègic per a les empreses i entitats contractistes o amb important repercussió social
Confiem que el butlletí us resulti útil i, com sempre, agraïm els vostres suggeriments i consultes.

newsletter-img

Newsletter maig 2018

Comunicación, Newsletter
31 de mayo de 2018

Amb la ginesta i el gessamí en plena floració i uns dies cada cop més llargs, us fem a mans el butlletí de maig 2018; el comencem recordant les noves obligacions de facturació electrònica incloses a la Llei de Contractes del Sector Públic. Recordem així mateix d’aquells casos en què cal informar al Registre Mercantil de la identitat dels titulars reals d’una societat i expliquem els beneficis de marcar la casella 106 de la declaració de la Renda 2017. Finalment, recollim algunes de les idees que es van explicar a dos sessions de Cafè amb BNFIX; el primer dedicat a la fiscalitat dels plans de retribució variable, amb Jaume Menéndez, i el segon sobre el nou Reglament General de Protecció de Dades, a càrrec de Joaquim Altafaja. Confiem que el butlletí us resulti útil i, com sempre, estem oberts als vostres suggeriments i consultes.

facturacio electronica

La nova Llei de Contractes del Sector Públic. Facturació electrònica

Comunicación
31 de mayo de 2018

La nova Llei de Contractes del Sector Públic, de la qual hem parlat en butlletins anteriors, aposta clarament per a la utilització de mitjans electrònics, informàtics i telemàtics en els seus procediments, uns procediments que són obligatoris en tots els casos. Entre d’altres, obliga a realitzar la facturació electrònica entre empreses contractistes i subcontractistes mitjançant del nou servei del Ministeri d’Hisenda face B2B. Per a això, el 30 de juny entra en vigor el Registre Electrònic Únic; l’esmentat registre acreditarà la data en la qual els subcontractistes presenten factures al contractista.

1 2 3 12