prontuari

2a. Edició. Promptuari Laboral, Seguretat Social, Fiscal i Tributari 2017

Comunicación
1 de agosto de 2017

Un cop ha estat publicada en el BOE la Llei 3/2017, de 27 de juny, de Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2017, ens plau fer-li a mans la segona edició per a l’any 2017 del “Promptuari Laboral, Seguretat Social, Fiscal i Tributari”, on en matèria laboral i de Seguretat Social queden homologats els increments en matèria de pensions i de la base màxima de cotització a la Seguretat Social que ja van ser aprovats mitjançant R.D. 746/2016 i Reial Decret-Llei 3/2016, respectivament. Especial atenció volem realitzar, sobre els increments que s’han reflectit a les bases mínimes de cotització a la Seguretat Social del Règim Especial de Treballadors Autònoms, i en la quantificació per a l’any 2017 de l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM), que ho trobarà a les pàgines 36 i 46 respectivament.

Imatge BNFIX estiu 2017

Newsletter núm. 113. Juliol 2017

Comunicación, Newsletter
27 de julio de 2017

Amb les vacances a tocar, li fem a mans el Newsletter 113, corresponent al mes de juliol de 2017, en el qual abordem, en primer lloc, la revisió cadastral que estan fent les ciutats de Barcelona i Terrassa i amb efectes a diferents impostos que caldrà tenir en compte. Recordem, d’altra banda, que si la seva empresa fa vacances és recomanable sol·licitar a la bústia electrònica d’Hisenda els dies de cortesia durant els quals no volen que els enviïn notificacions.
Les actualitzacions de pensions i de cotitzacions a la Seguretat Social, les obligacions del treballador en situació d’incapacitat temporal i unes reflexions finals sobre la ciberseguretat com a nou element de risc rellevant en l’auditoria de comptes completen el newsletter, que tornarà al setembre després de prendre’s un descans a l’agost.

IPREM

Los PGE para 2017 actualizan pensiones y cotizaciones a la Seguridad Social

Comunicación
27 de julio de 2017

Tras su aprobación en el Boletín Oficial del Estado (BOE), el 29 de junio pasado entraron en vigor los Presupuestos Generales del Estado (PGE) correspondientes a 2017, que homologan, en materia laboral, los incrementos de las pensiones y de la base máxima de cotización a la Seguridad Social que ya fueron aprobadas anteriormente. Además, establecen el interés legal del dinero en el 3 por ciento y el interés de demora en el 3,75 por ciento y aumentan un 1 por ciento el indicador público de renta de efectos múltiples (IPREM).

ciberseguretat

La ciberseguretat, un nou component de risc rellevant en l’auditoria de comptes

Comunicación
26 de julio de 2017

L’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE) xifra en 115.000 els incidents de ciberseguretat ocorreguts al 2016, dels quals uns 500 ho foren en centrals elèctriques, hospitals, aeroports… és a dir, en infraestructures crítiques. Per a l’any en curs les previsions són descoratjadores: només en el primer trimestre s’han comptabilitzat 50.000 ciberatacs. Així, és clar que la ciberseguretat és un nou component de risc per a les empreses. Un atac informàtic es pot traduir en pèrdua d’informació i d’ingressos, interrupció d’activitats, danys en la reputació… No és d’estranyar, doncs, que les empreses inverteixin cada cop més en l’avaluació de riscos i sistemes de protecció d’equips.

INCAPACITAT TEMPORAL

Obligacions del treballador en situació d’incapacitat temporal

Comunicación
26 de julio de 2017

Les situacions d’incapacitat temporal (IT) dels treballadors té una regulació que convé que aquests coneguin i respectin, donat que el seu incompliment pot portar aparellades sancions disciplinàries i inclús, en cas de reincidència, l’amortització del lloc de treball, d’acord amb l’Estatut dels Treballadors. Per aquest motiu ens ha semblat interessant recordar-li quines són les causes de conflicte més habituals en aquest camp

cadatra

Revaloritzacions cadastrals a molts municipis

Comunicación
26 de julio de 2017

Com sap, actualment s’està duent a terme una revisió cadastral dels béns immobles urbans que serà efectiva l’1 de gener de 2018, i que s’està notificant als propietaris.

En alguns casos, la revisió pot significar un augment de valor de fins el 25 per cent. A Barcelona i Terrassa, l’Administració li remetrà, si no ho ha fet ja, una carta on notifica el nou valor cadastral i facilita una clau amb la que pot descarregar-se una notificació electrònica que conté la informació del seu immoble i el càlcul emprat per a aquest nou valor.

newsletter-img

NEWSLETTER 112. JUNY 2017

Comunicación, Newsletter
28 de junio de 2017

Ens plau fer-li a mans la Newsletter 112, corresponent al mes de juny de 2017, en la qual hi destaquem, com a principal novetat, l’entrada en vigor l’1 de juliol, del polèmic sistema de Subministrament d’Informació Immediata (SII) de l’IVA. Precisament, les característiques del SII seran protagonistes d’una jornada que hem organitzat el proper 3 de juliol i de la qual us donem més detalls al final del butlletí.
La situació del nou impost sobre actius no productius de les persones jurídiques, aclariments sobre els efectes de l’anul·lació de l’amnistia fiscal aprovada pel PP el 2012, les novetats de l’Impost de Societats (IS) que cal tenir presents, la publicació del Doing Business in Spain i el calendari laboral del 2018 a Catalunya són altres informacions que trobareu en aquestes pàgines i que, un cop més, confiem que siguin del seu interès.

DOING BUSINESS IN SPAIN

Sin categoría
28 de junio de 2017

Tenim el plaer de compartir amb tots vostès la nostra habitual guia Doing Business in Spain 2017 elaborada per la nostra xarxa internacional DFK INTERNATIONAL i de la que som autors col·laboradors. Estem convençuts de que qualsevol companyia o autònom que resideixi fora de les nostres fronteres i que fagi o desitgi fer negocis a Espanya li interessarà tenir unes mínimes referències sobre els aspectes legals, fiscals, laborals i d’auditoria de comptes. Sense perjudici, òbviament, de la conveniència d’analitzar el cas concret de ser del seu interès

Jornada sobre Subministrament Immediat d’Informació (SII), tancament 2016 i altres novetats fiscals

Comunicación, Eventos
28 de junio de 2017

El dilluns, 3 de juliol del 2017, el nostre despatx organitza aquesta jornada que té per objectiu oferir una visió global del marc fiscal, tant pel que fa a les normes en vigor com a les novetats aprovades per les Administracions Públiques, com ara el Subministrament Immediat d’Informació (SII) i el tractament de les certificacions d’obra amb aquest procediment, el tancament fiscal del 2016, l’impost sobre els actius no productius de les persones jurídiques, les plusvàlues municipals, l’amnistia Fiscal i, finalment, una proposició de llei que s’està impulsant sobre un nou tractament de la morositat amb implicacions fiscals.

newsletter-img

NEWSLETTER 111. MAIG 2017

Comunicación, Newsletter
12 de mayo de 2017

En la Newsletter 111, corresponent al mes de maig de 2017 el convidem a una jornada que hem organitzat pel proper divendres, 19 de maig, sobre les relacions digitals amb les Administracions Públiques, davant de l’entrada en vigor del Suministro Inmediato de Información (SII) on tenim l’honor de comptar amb els màxims responsables de gestió i d’informàtica d’Hisenda a Catalunya, la Sra. Francisca Cardador i el Sr. Jaume Saura, per a que ens informin del mateix.
Informem així mateix dels nous impostos en vigor a Catalunya, l’Impost sobre els actius no productius de les persones jurídiques i l’Impost sobre begudes ensucrades. Recordem, d’altra banda, que estem en plena campanya de declaració de la Renda i Patrimoni, el termini de presentació del qual conclou el 30 de juny.
L’obligació, o no, de dur un registre de la jornada diària de la plantilla, els permisos retribuïts i el Cafè amb BNFIX dedicat a Irlanda són altres temes inclosos en el butlletí, que esperem que sigui d’utilitat. En aquest sentit, avancem que estem preparant un Cafè amb BNFIX de format similar al d’Irlanda, en aquesta ocasió amb França com a país convidat.

1 2 3 9